Bäst tandblekning

Behandling

Information

Betyg

Köp

495

SEK

20

Minuter

  • Dentaworks
  • Tandblekningspenna
  • Munvårdsprodukter
  • Tandblekningsgel

Dentaworks test

Vi har provat Dentaworks tandbleknings-kit enligt de rekommendationer och anvisningar tillverkaren ger. Resultaten har vi jämfört med de övriga produkterna i vårt test. Vi använde inga ytterligare blekningsprodukter under testet.

Vår åsikt är att produkten fungerar tillfredsställande och ger ungefär de resultat man kan förvänta sig, men att det krånglar till med två behandlingstillfällen per dag. Vi undrar om det verkligen påverkar resultatet.

Kontakt

Dentaworks / Behrens Group AB

Mail: [email protected]

Drottninggatan 13
252 21 Helsingborg
556689-0314

Dentaworks tandblekningspenna

395 SEK

Dentaworks plus

299 SEK

Startkit - Vad ingår och vad tycker vi?

Dentaworks startkit levereras med 20 ml tandblekningsgel, som ska räcka till 56 behandlingar, 3 BPA-fria tandskenor med etui, nyanskarta för att jämföra resultatet och en manual på svenska, som är lätt att förstå och följa.

Vi tycker att Dentaworks har skapat ett bra paket med fokus på det som är viktigt, alltså gel och tandskenor. Nyanskartan är ett trevligt plus som gör det lätt att följa upp resultatet och gör att du slipper fotografera tänderna före och efter.

Dentaworks resultat och vår erfarenhet

Dentaworks ger ett resultat som är godkänt utan att vara häpnadsväckande. Med väl inpassade tandskenor som sitter bra går behandlingarna lätt och ger ett godtagbart resultat. Vi gillar inte riktigt schemat med två behandlingar per dag som krånglar till det, kanske i onödan.

Dentaworks tandblekningspenna

Dentaworks tandblekningspenna innehåller samma gel som deras tandbleknings-kit, men förpackat i en smidig penna med penselborste, som gör att du snabbt och lätt kan applicera den där du önskar. Produkten kan användas som komplement till vanlig tandblekning eller som fristående tandblekningsprodukt. Tillverkaren rekommenderar dock att du gör din första tandblekning med skenor och gel och att du därefter använder pennan för att underhållsbleka tänderna vid behov.

Tandblekningspennan från Dentaworks har en avancerad gel och en bra penselborste men kostar också mer än konkurrenternas produkter utan att vi kan märka någon tydlig skillnad när det gäller resultatet. Den kan vara värd att prova om du inte tycker att andra produkter fungerar för just dig, till exempel för att du har svårt att komma åt med andra tandblekningspennor.

Före och efter resultat

Resultaten före och efter behandling med Dentaworks startkit är godkända men tillhör inte de bättre i testet. Produkten fungerar alltså bra, men vi tycker det finns produkter som är ännu bättre och som vi helst rekommenderar.

Inpassningen av skenorna kräver lite jobb men när vi väl fått till en bra passform går behandlingarna lätt. Det svåraste är att hitta tillfällen att göra behandlingen två gånger per dag. Att avsätta 20 minuter på morgonen är inte alltid så lätt.

Att ta före- och efterbilder hjälper oss verkligen att se skillnaden, även om vi också har en nyanskarta till hjälp. Efter slutförd behandling ser vi verkligen skillnaden i form av mycket vitare tänder.

Slutord. Vad kan du förvänta dig av Dentaworks tandblekningsmedel?

När du använder Dentaworks tandbleknings-kit kan du förvänta dig vitare tänder på en vecka. Vi tycker inte att det är den bästa produkten men resultaten kan variera från person till person. Att behöva planera in två behandlingar per dag är den största nackdelen med Dentaworks tandblekning för hemmabruk.