Tandblekning Västerås

Det bästa stället för tandblekning i Västerås är din egen bostad. Att bleka tänderna på klinik kan verka som den perfekta lösningen för dig som vill ha perfekt resultat utan krångel, men faktum är att produkter för tandblekning hemma ger samma goda resultat, med den stora fördelen att du slipper lämna bostaden.

Bäst tandblekning

Behandling

Information

Betyg

Köp

495

SEK

30

Minuter

 • Dentway
 • White strips
 • Tandblekning startkit
 • Refill för ny behandling

Läs recensionen
Köp

495

SEK

30

Minuter

 • Becofindent
 • Dual Boost X2
 • Tandblekning startkit
 • 2 stycken kit

LÄS RECENSIONEN
Köp

495

SEK

20

Minuter

 • Dentaworks
 • Tandblekningspenna
 • Munvårdsprodukter
 • Tandblekningsgel

Läs recensionen
Köp

599

SEK

15

Minuter

 • Simple Smile
 • Tandblekning startkit
 • 3 stycken skenor
 • Expert kit

LÄS RECENSIONEN
Köp

495

SEK

15

Minuter

 • Confidentsmile
 • Tandblekningspenna
 • Gel för tandblekning
 • Startkit till bra pris

Läs recensionen

Tandblekning bäst i test - För dig som bor i Västerås

Det finns många tandbleknings-kit för hemmabruk och vid en snabb titt kan produkterna verkar snarlika, men skrapar man lite på ytan finns både mindre och större skillnader.

I vårt test har vi lagt stort fokus på hur effektiva olika blekningsprodukter är när det gäller att få ett bra resultat med så få behandlingar som möjligt.

Alla tandbleknings-kit kräver flera behandlingar för att du ska få de vackert vita tänder du är ute efter, men hur många behandlingar som ska göras och hur ofta varierar mellan olika produkter.

Priserna varierar mellan olika produkter men skillnaderna är ganska små och det har därför varit en relativt obetydlig faktor i vår jämförelse.

Vår bedömning om bästa tandblekning

 1. Dentway Starter Kit för tandblekning är vår absoluta favorit. Behandlingspassen är relativt långa – Upp till 60 minuter – men du får också snabba resultat.
 2. Beconfident Start Kit är också ett mycket bra val för tandblekning hemma. Enligt vår bedömning tar det något längre tid att nå resultat, men en god tvåa
 3. Confidentsmile Startkit för tandblekning levereras med en speciell LED-lampa, som komplement till gel och tandskenor. Vi tycker dock mest att det blir krångligare utan att vi märker så stor skillnad.
 4. Dentaworks tandblekning för hemmabruk ska användas under kortare pass, två gånger per dag. Det ger önskad effekt, men kräver också lite mer planering och rutiner. Mer krångel utan att det ger så mycket extra effekt.
 5. SimpleSmile är testets lågprisalternativ. Produkten är bra för sitt pris, men vi tror att det lägre priset kan bli högre på sikt, eftersom vi upplever produkten som mindre effektiv.

Tandblekning hos en tandläkare i Västerås eller hemma? Vad är bäst för dig

När du vill göra tandblekning i Västerås kan det vara lockande att gå till en tandläkare eller tandblekningsklinik, men du kan nå lika bra resultat på egen hand, till lägre kostnad med tandblekningsprodukter för hemmabruk.

De produkter som finns i vårt test är testade och uppfyller alla gällande EU-krav, så att de är säkra att använda hemma. De innehåller inga svårhanterliga eller farliga kemikalier som kan skada tänderna.

Ett skäl att faktiskt gå till tandläkaren eller tandhygienisten innan du börjar med tandblekning hemma är att du kanske vill ta bort tandsten och se till att tänderna är i bra skick innan du börjar.

Eventuella hål bör vara lagade och befintliga fyllningar kan behöva anpassas i färgen före eller efter blekningen, eftersom tandblekningsgel inte rår på fyllningarna.

Det kan alltså finnas skäl att besöka tandläkaren som förberedelse även om du sedan bleker tänderna på egen hand hemma.

Pris att göra hemma kontra via en tandläkare?

Den stora märkbara skillnaden mellan att bleka tänderna hemma och hos tandläkaren ligger i priset och tidsåtgången.

Själva behandlingen kanske inte tar så lång tid, men du måste boka tid i förväg och transportera dig till och från kliniken. Beroende på vilken metod som används kan det krävas flera besök.

Kostnaden är dock den stora skillnaden. Att anlita tandläkare för tandblekning i Västerås kostar utan vidare minst sex gånger så mycket pengar som att göra det hemma, med ett kit du köper på nätet.

För vissa behandlingsmetoder blir skillnaden ännu större.

Tandblekningspenna, alternativ till tandbleknings-kit

En tandblekningspenna innehåller oftast samma typ av gel som används i tandblekningskit med skenor.

Skillnaden ligger i att du med pennan applicerar gelen direkt på tänderna som ska blekas och att du därmed har större kontroll över vilka områden som täcks.

Tandblekningspennan kan därför vara ett bra komplement till andra produkter, för att ta hand om tänder som är extra missfärgade eller som av någon anledning missats.

Den går förstås också att använda till att bleka alla tänder, även om det kräver lite mer arbete.

En svårighet med tandblekningspennan jämfört med gel i skenor är att det är lätt hänt att råka slicka bort gelen efter applicering, innan den torkat ordentligt. I övrigt kan det vara ett bra alternativ.

Vår bedömning av tandblekningspenna hos leverantörerna

 1. Dentway säljer ingen tandblekningspenna. Istället har de White Strips, som är små plastremsor som du applicerar på de tänder du vill behandla. Det är lättare att lyckas bra med White Strips än med tandblekningspenna.
 2. Beconfident tandblekningspenna innehåller gel som appliceras på den eller de tänder som ska rengöras. Den är effektiv och bäst bland testets tandblekningspennor, men får ändå se sig passerad av White Strips.
 3. Confidentsmile tandblekningspenna har fördelen att vara billigast i vårt test. Den fungerar också mycket bra, med tanke på priset, men jämfört med de andra placerar den sig i mitten.
 4. Dentaworks tandblekningspenna är dyrast i vårt test, men utmärker sig egentligen inte när det gäller effektiviteten. En speciell formulering av blekgelen ska ge extraordinära resultat, men vi märker inte skillnaden.
 5. SimpleSmile tandblekningspenna gör sitt jobb men sticker inte ut som extra effektiv på något sätt, eller när det gäller priset. Den fungerar men placerar sig sist i vårt test, vilket inte gör den till en dålig produkt utan bara något mindre effektiv än konkurrenterna.

Funkar tandblekning hemma?

Tandblekning i Västerås hos tandläkare eller på salong fungerar därför att du betalar någon annan för att göra jobbet åt dig. Om tandblekning hemma fungerar för dig beror på den som gör jobbet, alltså dig själv.

Klarar du att läsa och följa instruktioner har du alla förutsättningar att klara av att sköta tandblekning hemma. Om du tagit dig såhär långt i texten kan vi nog förmoda att du åtminstone kan läsa och förstå instruktioner.

Det enda ytterligare som krävs är motivation att faktiskt genomföra tillräckligt många behandlingar och att du kan lägga den lilla tid som krävs.

Tandblekning hemma fungerar alldeles utmärkt och när den misslyckas beror det oftast på att någonting blivit fel i utförandet eller att behandlingstiden varit för kort. Ytterst få fall av dåliga tandblekningsresultat i hemmet beror på något fel på produkten i sig.

Vår testvinnare

Dentway tillverkar internationellt välkända tandblekningsprodukter och har massor av nöjda kunder. Deras prisvärda starter kit innehåller allt du behöver för att bleka tänderna hemma.

5 fördelar med att bleka tänder hemma

Att bleka tänderna hemma har flera fördelar:

 • Tandblekning som håller – Du bleker tänderna på egen hand och bestämmer själv över behandlingens längd och hur ofta den ska upprepas, beroende på ditt personliga behov.
 • Funkar – Tandblekning hemma ger goda resultat. Om det vittnar alla positiva recensioner och vittnesmål, och förstås våra testresultat
 • Skadar inte emaljen – Tandblekningsprodukter för hemmabruk innehåller inga starka syror eller andra ämnen som kan skada dina tänder.
 • Gör inte ont – Vissa tandblekningsprodukter som används på kliniker kan ge irritation eller till och med sår i tandköttet. Det slipper du vid tandblekning hemma.
 • Billigt – Tandblekning hemma är billigare – mycket billigare – än hos tandläkare eller klinik.

Produkter för hemmabruk

Tandblekningsprodukter för hemmabruk beställer du enkelt från nätet och får sedan levererat hem eller till närmaste paketombud. Därefter kan du när som helst sätta igång med behandlingen och sköta den på egna villkor, på tider och platser som passar dig.

Tandblekning i Västerås – och alla andra städer för den delen – har aldrig varit enklare! Med våra rekommendationer hittar du enkelt den tandblekningsprodukt som passar just dig bäst och kan sedan skaffa vitare tänder på bara några dagar i hemmets lugna vrå.